Cosilana

Cosilana е немски производител на бельо, бебешки и детски облекла от органичен памук, вълна и коприна.

Компанията е създадена през 1994 г в Офтердинген – Баден-Вюртемберг, където се намира и производствената ѝ база. Използва щадящи околната среда технологии. Партнира си със сертифицирани за биологично производство фермери. Суровините са подложени на строг текущ контрол за остатъчни вредни вещества и химикали. Гарантираното постоянно качество на продукцията се осигурява от модерно оборудване, дългогодишен опит и постоянно обогатявани специализирани познания.

Екипът на Cosilana е убеден, че съзнателното опазване на околната среда подобрява качеството на живот на всички ни и е залог за по-добро бъдеще за децата ни. Той гледа на своите органични дрехи, които са в пряк контакт с кожата, като на начин за укрепване на здравето и благополучието ни. Предлага ги на справедлива цена, която осигурява устойчиво развитие на ангажираните в производството им.

Избирайте внимателно, защото не е все едно, какво се допира до тялото – особено на най-малките.

 

Sense Organics

Марката, известна с жизнерадостните бебешки и детски дрешки от висококачествени органични материали, се появила преди 18 години. Началото било поставено от  Кристен Вайе-Кайдел, която помнела как баба ѝ Вилхелмина все повтаряла, че не са достатъчно богати, за да купуват евтино. Затова облеклата Sense Organics са трайни, запазват цветовете, мекотата и формата си и най-често се носят дълго от по-малки братчета,  сестричета и приятелчета.

Използваните материали са напълно безвредни, подбрани са с грижа към чувствителната детска кожа. Произходът им е известен и проследим от семената до ушиването. Екипът на

Sense Organics вярва в справедливата търговия и правото на достоен живот. Той работи с постоянни доставчици, които познава добре. Всички те са сертифицирани според най-строгите международни стандарти за органично производство, щадящо околната среда.

Вдъхновяващата бебешка и детска мода и меките играчки на Sense Organics, създавани с любов и грижа за децата и за бъдещето им, вече са достъпни и у нас.

Разглеждайте, забавлявайте се и поръчвайте!

 

Loud + proud

Създателката на марката била дизайнер на спортни облекла. Когато станала майка, тя решила, че иска за децата си различни дрешки – красиви, удобни и безопасни. Така през 2008 г. се появили Loud + proud – облекла, които гордите родители избират днес за своите силни рожби.

Загрижеността на марката не се изчерпва с качеството на произведените продукти. Тя е обвързана с опазване на природата и с действена социална отговорност. Принципите на справедливата търговия са насочени към гарантиране на устойчиво развитие на всички производители по веригата. Сертифицирането по GOTS (най-строгият стандарт за органично произведени текстилни продукти) също обхваща всички звена – от засяването и отглеждането на памука, през обработката му до пакетирането и транспортирането на готовата продукция.

Детските дрехи Loud + proud се произвеждат в Европа и са алтернатива на масовата конвенционална конфекция. Те са забавни, нежни към чувствителната кожа на малките и достъпни като цена.

Изберете Loud + proud за вашите деца! С това избирате бъдещето им.

 

Maxomorra

Семейство Стром от Елмхулт, Швеция, мечтаели да обличат децата си в пъстри, удобни и екологични дрехи, но все не намирали такива. Затова през 2008 г. те решили да  изработват сами весели и красиви облекла от биологично отглеждан памук. При това искали производството им да е екологично, социално отговорно и съобразено с тенденциите за устойчиво развитие. Направили онлайн магазин, за да стигнат творенията им до повече родители.

Днес Maxomorra предлага всяка година четири сезонни колекции – за пролетта, лятото, есента и зимата. Дрешките се разпознават по типичните за марката графични щампи със забавни фигурки, ярки закачливи цветове, свежа визия, свобода и удобство при носене. Те са изработени с любов и са сертифицирани по строгите международни стандарти за екологичност и безопасност. Мотото „Аз съм еко“ е познато в повече от 30 страни по света – вече и в България.

Разгледайте пъстрите достъпни детски дрешки на Maxomorra! Подарете на децата си най-доброто, създавано за тях!

 

Small foot

Едни от най-качествените дървени играчки носят марката Small foot. Те идват от Делменхорст, Германия. Както винаги при семейните компании, и тук има намесен личен мотив за започване на производството, а познатото лого е истински отпечатък от крачето на дъщеричката на един от съдружниците.

Всяко изделие на марката преминава стриктен троен контрол. Сертифицира се по европейската норма ЕN 1; тества се от експертите по качеството на самата компания за безопасност и функционалност; проверява се от независима контролна институция. Използваните лакове и бои са изключително на водна основа и са напълно безвредни.

Дървените играчки на Small foot са не просто забавни и красиви. Те имат характерна педагогическа насоченост. Играейки с тях, хлапетата развиват фината моторика на ръката, формират навици и умения, опознават естествените закономерности и пространствени отношения на околния свят. Докосването до дървото дава усещане за топлота и уют.

Разгледайте колекциита на марката заедно с децата си. Преживейте тяхното въодушевление и възторг и поръчайте избраното!

 

Praunheimer Werkstätten

Praunheimer Werkstätten е най-големият работодател за хора с умствени увреждания във Франкфурт на Майн, Германия. Корените ѝ са в далечната 1928 година. Днес в компанията работят стотици, които чрез работата си получават смислен живот, самостоятелност и място в обществото.

Едно от направленията, в които работи Praunheimer Werkstätten, е производството на детски играчки от дърво и органичен текстил. Те отговарят на европейските норми за екологичност, устойчивост и безопасност. Периодично се проверяват от независими организации.  Суровините идват от постоянни, сертифицирани партньори, а боите и лаковете са безвредни.

Играчките са с опростен дизайн, близък до класическия. Някои от тях запазват натуралния цвят на дървесината, други са с ярки, чисти цветове, които толкова много се харесват на децата.

Всички серии имат определена педагогическа насоченост, развиват психомоторните възможности на малчуганите и им носят много радост.

Разгледайте подборката, която ви предлагаме. Поръчайте най-добрата играчка за детето си и помогнете на Praunheimer Werkstätten в благородната ѝ мисия.

 

ÖkoNORM

Децата обожават да рисуват, да моделират, да изписват стени, дрехи и всичко, което видят. И да опитват от моливите, тебеширите и пластелина. С продуктите на ÖkoNORM тези две страсти са напълно безопасни, а последиците им се отстраняват лесно.

Алберт Крон и Елън Шан се запознали като участници в различни граждански инициативи за опазване на околната среда. Затова, когато през 1989 г. основали във Франкфурт малка компания за екологични средства за писане, рисуване и оцветяване, никой не се учудил.

Създателите на марката наричат натуралните си изделия navaro – направени от доказано безвредни възобновяеми растителни суровини. Многократно са печелили признанието на потребителите и са отличени със знаците ÖKO-TEST и SPIEL GUT. Истински фурор предизвиква navaro боята за рисуване с пръсти. Следите от творческата дейност на хлапетата се отстраняват лесно – само с измиване или изпиране с топла вода.

Не се колебайте – изненадайте малките художници вкъщи с най-безвредните и забавни средства за творене! Те развиват фантазията и сръчността и носят радост.

0

Магазинът на ул. Екзарх Йосиф 32, София затвори врати. Поръчките от сайта ще бъдат обработвани до изчерпване на стоката. Благодарим Ви!